Info Domov
slovensko ~ hrvatski ~ english ~ Facebook
Trektrek
 


 

Marijine in Mihove fotografije s pomladnega trekinga v Patagonijo.

Zdravo družba.

Vedno smo veseli fotografij, ki jih naredite na naših trekingih po svetu. Tako s tistimi, ki ostajamo doma delite lepe trenutke, prekrasne panorame in nasmejane (včasih tudi utrujene) obraze sopotnikov. Na spletnem mediju FACEBOOK se je med našimi sopotniki nabralo že ogromno fotografij. Tokrat pa objavljamo še nekaj utrinkov s pomladnege trekinga po Patagoniji.

Marija Jemec piše:

Marca smo Trek-trekovci obiskali Patagonijo. Pred odhodom so nas kar malo prestrašili z (možnimi) neusmiljenimi vremenskimi razmerami, ki so kar običajne za Patagonijo. Prihod v Buenos Aires pa nam tudi ni odvalil kamna od srca, saj nas je pričakal dež... No, ampak vreme na jugu nam je bilo izredno naklonjeno in smo imeli ravno toliko dežja, da smo se zavedali kako srečni smo, da nam ni treba pakirati in postavljati mokrih šotorov... čeprav je baje tudi poseben čar v tem :o)... pa še našemu vodiču Žigi ni bilo treba voziti monocikla in zraven žonglirati, da bi nas spravil v boljšo voljo... ;o) Tako smo z veliko dobre volje videli vse kar smo imeli v planu - Torres del Paine, Cuernos del Paine, jezero Pehoe, ledenik Grey, ledenik Perito Moreno, Fitz Roy, Cerro Torre in še več... pa še najtoplejši dan v sezoni smo imeli... Bilo je čarobno in vsak od nas bi podaljšal potovanje, če bi se le dalo...

patagonija23_519

Marija ob večnem ledu.

patagonija27_519Znanstveniki se sprašujejo: " Zakaj izginjajo ledeniki?". Mi vemo zakaj, zaradi odlično ohlajenega pisca sour.

patagonija29_519

Nacionalni park Los Glaciares - Glaciar Cerro Torre.

patagonija24_519

Nacional Torres del Paine - Torres del Paine.

patagonija25_519

Zrinko, Marija in Žiga.

patagonija26_519

Sončni zahod v parku Torres del Paine.

patagonija33_519_01

Patagonija v vsej svoji lepoti.

patagonija30_519

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


patagonija31_519

 

 

 

 

 

 

Močni Žiga ali vodnik v pajkicah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 patagonija32_519

 

 

 

 

Nacionalni park Los Glaciares. El Chaltén - Cerro Fitz Roy.


Še Žigova razmišljanja ob koncu trekinga. Izgleda, da Argentina ne slovi zaman po svoji kulinariki in vinu.

Glavno vprašanje po koncu trekinga v Patagoniji je vedno: Lomo (pljučna pečenka) ali Cordero (bacek)?. Želodec že pridno prede, samo še kapljica rujnega vinčeca. Malbec ali Cabernet? Ker so v skupini tudi drugi lačni krokarji, štejem vsak požirek in grižljaj. Sedaj sicer lahk naročim še eno rundo, se jih pa spomnim prijatejev, ko so hlastali po zadnjih kosih zlate polente v Torres del Paine....Po perverziji okusov in težki bitki za jedilno mizo, je vse kar zmorem še sprehod do domače čokoladnice v mestecu. Komaj spim od najedenosti, upam da bo zaloga držala še za naslednji trekking v Chaltenu.

Ledeniki granitnih skal in piš patagonskega vetra --- spomin na lepo uležano pljučno pečenko se izgublja kot solze v dežju. Le misel zlate polente okusa Žigo še drži pokonci. Zdrž, kaj bo pa skupina rekla!!! Naslednjič se pa res bolje najem...patagonija3_519

Jagenjčki na žaru, za mesojedce. Foto: Miha Hudej

patagonija4_519Jagenjčki na mizi, ob kozarčku vina. Foto: Miha Hudej

Potovalna ekipa TrekTrek[ nazaj na vtise ]